Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Coup d'etat: Fagame Putsch


putsch
also Putsch  (po͝och)
n.
A sudden attempt by a group to overthrow a government.

[German, from German dialectal, from Middle High German, thrust, of imitative origin.

 

Coup d'etat: Φάγαμε Putsch

https://twitter.com/kipperwilliams

Γιατί Αλέξη; Γιατί;

 

Αυτό το ερώτημα κρέμεται παγωμένο στα χείλη όλων όσων εκείνων σε εμπιστεύτηκαν και βροντοφώναξαν μαζί σου ΟΧΙ, μόλις μια εβδομάδα πριν.

 

Είναι αλήθεια πως δε μας ρώτησες στο δημοψήφισμα ναι ή όχι στο ευρώ και την Ευρώπη, και η αλήθεια είναι πως αν μας ρωτούσες αυτό 2 εβδομάδες πριν η απάντηση θα ήταν μάλλον για τους περισσότερους- αν και όχι για μένα- ΝΑΙ.

 

Όμως άλλαξαν πολλά από τότε. Οι δανειστές, τα ΜΜΕ και η λοιπή Τρόικα Εσωτερικού λύσσαξαν τόσο πολύ πριν από το δημοψήφισμα που ακόμα και ο πιο ανίδεος άρχισε να ξυπνάει. Μα μόλις ξύπνησε ο λαός κοιμήθηκε η ηγεσία

 

Αλέξη 5 μήνες δεν πήρες χαμπάρι ότι μας εμπαίζουν; Γιατί δεν είχες εναλλακτικό σχέδιο B, Γ, Δ ή Ω; Θεώρησες πως δεν είχες τέτοια εντολή; Ναι, δεν είχες… Μέχρι χθες το βράδυ. Τότε όμως οι μάσκες έπεσαν. Η δικτατορία για την οποία μιλούσα εδώ Ναι στο ΟΧΙ έγινε εμφανής σε όλο της το μεγαλείο.

 

Σε απείλησαν; Σε εκβίασαν; Έπρεπε να το περιμένεις Αλέξη… Όσο πιο ψηλή η θέση τόσο πιο μεγάλο το τίμημά της. (Και τόσο μεγαλύτερη η κατρακύλα...)

 

Όπως το βλέπω εγώ δύο επιλογές είχες:

 

Είτε να βγεις με διάγγελμα, να τους ξεβρακώσεις όλους και να κηρύξεις εκλογές με σύνθημα «Δραχμή εδώ και τώρα», είτε έχοντας στην τσέπη το 62% του δημοψηφίσματος να το ερμηνεύσεις ως ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια, ΟΧΙ στην Ευρώπη με οποιοδήποτε κόστος, να τους διαολοστείλεις και να χρεοκοπήσουμε. 

Αλλά εσύ επέλεξες το 3ο και μακρύτερο…

 

Και τώρα Αλέξη;

 

Τώρα θα γίνεις ο αποδιοπομπαίος τράγος όλης της πρότερης σάπιας πολιτικής ηγεσίας. Η αρένα ζητάει αίμα Αλέξη και αν δεν της το δώσεις θα πιει το δικό σου. Στείλε τα λαμόγια φυλακή και δήμευσε όλη την περιουσία τους! Μην τολμήσεις να παραιτηθείς! Τώρα δεν είναι η στιγμή που ο καπετάνιος θα εγκαταλείψει το πλοίο που βυθίζεται. Δεν είσαι ούτε ΓΑΠ ούτε Κωστάκης… Μην τολμήσεις να προκηρύξεις εκλογές. Ούτε Βουλή δεν θα μπεις. Άσε που βλέπω τη Ζωίτσα να κάνει παρακλάδι του ΣΥΡΙΖΑ… Αν βάλεις το λαό να διαλέξει Αλέξη θα έχουμε ή το Μπομπολάκι με την Πασοκονεοδημοκρατία του ή τον Heil Mihaloliakos, δηλαδή ή τη Σκύλα ή τη Χάρυβδη. Μας το χρωστάς. Στις επάλξεις μέχρι να ανασυγκροτηθούμε και να μπορέσουμε συντεταγμένα να τους ρίξουμε μια μούντζα αλά ελληνικά και να την κάνουμε.

 

Αχ Αλέξη… Όλο το 62%, αλλά και ένα ακόμα 20% που από φόβο δεν τόλμησε το ΟΧΙ περιμένουμε να βγάλεις έναν άσο από τον κώλο σου και να μας δικαιώσεις… Διαφορετικά απαλλάσσεσαι λόγω βλακείας... Θα έχεις κλείσει μόνος σου την παρένθεση...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου